flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна судова адміністрація України звернулася до правоохоронних органів щодо втручання в автоматизовану систему документообігу суду

01 липня 2016, 15:31

 З метою оцінки стану організації ведення судового діловодства в частині реєстрації вхідної та вихідної кореспонденції, автоматичного розподілу судових справ та внесення даних до Єдиного державного реєстру судових рішень Державною судовою адміністрацією України в червні 2016 року в Уманському міськрайонному суді Черкаської області проведено аудит.

 

За результатами аудиту виявлено ряд порушень, що можуть свідчити про втручання працівниками цього суду в автоматизовану систему документообігу суду.

Відповідно до статті 3761 Кримінального кодексу України копію матеріалів аудиту названого суду передано до Генеральної прокуратури України для вжиття заходів, передбачених законодавством.

Звертаємо увагу керівників апаратів судів на неухильне дотримання вимог чинного законодавства в частині ведення судового діловодства (реєстрації вхідної та вихідної кореспонденції), автоматичного розподілу судових справ та внесення даних до Єдиного державного реєстру судових рішень.