flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За результатами конкурсного добору Вища кваліфікаційна комісія суддів України внесла до Вищої ради юстиції рекомендації про призначення 83 кандидатів суддями

15 вересня 2016, 15:21

 Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 28 липня 2016 року оголошено конкурс на зайняття 87 вакантних посад суддів у 56 місцевих судах загальної юрисдикції серед кандидатів на посаду судді, які перебувають у резерві на заміщення вакантних посад суддів.

Для участі в оголошеному у конкурсі звернувся 161 кандидат на посаду судді, стосовно яких протягом серпня-вересня 2016 року Комісією у найкоротші терміни була проведена додаткова перевірка щодо відповідності вимогам статті 127 Конституції України та статті 65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

За результатами перевірки відомостей про кандидатів, що звернулися для участі у конкурсі, 152 особи, які дотрималися встановлених Комісією вимог і правил, 14 вересня 2016 року були допущенні до участі в ньому й вже наступного дня, тобто 15 вересня, 83 кандидати, що перебувають у резерві, отримали рекомендації для призначення суддями місцевих судів.

За дорученням Голови Комісії Козьякова С.Ю. та на виконання приписів статті 66 Закону секретаріат Комісії забезпечив невідкладне внесення наданих рекомендацій до Вищої ради юстиції й станом на 16 вересня поточного року матеріали справ рекомендованих кандидатів вже перебувають на розгляді ВРЮ