flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відчинених дверей в Ананьївському районному суді Одеської області

26 жовтня 2016, 10:36

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також, побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, у Ананьївському районному суді Одеської області 25 жовтня 2016 року проведено «День відкритих дверей».

Вперше «День відкритих дверей» проведено  19 вересня 2011 року.  З тих пір кожного року, восени проводяться подібні заходи.

До участі у заході були запрошені учні 10-го класу Ананьївського НВК «Загальноосвітня школа I - ІІІ ступенів – ліцей»

Програма проведення «Дня відкритих дверей» включала в себе екскурсію адміністративною спорудою суду, зокрема  огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з довідковою інформацією, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду та завданнями покладених на них.

Проводив даний захід керівник апарату Ананьївського районного суду Одеської області Мудрик Дмитро Вікторович. Під час екскурсії запрошені ознайомлені із основними положеннями Закону України «Про судоустрій і статус суддів», з яких єтапів складаеться розгляд справ і як вона зберігаеться після розгляду,  Довів до відома учнів про вимоги встановлені Законом України під час добору кандидатів на вакантну посаду судді.

Варто віділити, що під час відвідування залу засідань, учні могли в повній мірі відчути себе учасниками судоваого засідання, адже проведено уявне засідання з демонстрацією роботи засобів аудіофіксації. А також, продемнстровано можливості відеоконферецзв'язку, що має на меті спрощення доступу до правосуддя, та розкрито основні тренди впровадження інформаційних технологій в систему судочинства.

 Керівник апарату  суду Мудрик Д.В. побажав учням натхнення та успіхів у навчанні, а вони, в свою чергу, висловили подяку керівництву суду за проведений захід.