flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено форми декларацій родинних зв’язків та доброчесності суддів

02 листопада 2016, 14:52

 Вища каліфікаційна комісія 31 жовтня ухвалила рішення про затвердження форм декларацій родинних зв’язків судді та кандидата на посаду судді, форми декларації доброчесності судді та їх оприлюднення на своєму офіційному веб-сайті.

Ознайомитися із затвердженими формами декларацій можливо за посиланнями:

  1. Декларація родинних зв’язків судді.
  2. Декларація родинних зв’язків кандидата на посаду судді.
  3. Декларація доброчесності судді.

Згідно з підпунктом 2 пункту 41 Розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (далі – Закон) у шестимісячний строк з дня набрання чинності Законом Комісія має здійснити організаційно-технічні заходи, необхідні для заповнення декларації родинних зв’язків судді (кандидата на посаду судді) та декларації доброчесності судді на офіційному веб-сайті Комісії.

До виконання Комісією підпункту 2 пункту 41 Розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону декларації родинних зв’язків судді (кандидата на посаду судді) та декларації доброчесності судді подаються у паперовій формі.

Відповідно до пункту 42 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону судді зобов’язані подати до Комісії декларацію родинних зв’язків судді та декларацію доброчесності судді:

1) судді Верховного Суду України, судді вищих спеціалізованих судів – протягом шістдесяти днів з дня набрання чинності Законом;

2) судді апеляційних судів – протягом дев’яноста днів з дня набрання чинності Законом;

3) судді місцевих судів – протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом.