flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВИЩА РАДА ЮСТИЦІЇ РЕОРГАНІЗУВАЛАСЯ У ВИЩУ РАДУ ПРАВОСУДДЯ

19 січня 2017, 14:03

Вища рада юстиції реорганізувалася у Вищу раду правосуддя. Про це на брифінгу розповів очільник органу Ігор Бенедисюк, повідомляє "5 канал".

"Сьогодні Вища рада юстиції прийняла історичне рішення про реорганізацію у Вищу раду правосуддя, яка має стати основним органом захисту суддівської незалежності та взяти на себе відповідальність за стан  та авторитет судової влади", – сказав він.

Бенедисюк наголосив, що орган не лише змінив назву, але й набув нових повноважень. За його словами, судова влада позбудеться політичного впливу з початком роботи Вищої ради правосуддя і зможе відновити довіру громадян. "Тепер фактично судова влада позбулася політичного впливу, тому що саме цей орган буде відповідати за формування суддівського корпусу, за прийняття рішення рекомендувати Президенту обирати суддів. ... Тому, я думаю, нові повноваження дають можливість не лише відновити довіру до судової системи, але й зробити її дійсно незалежною для того, щоб всі відчули, що судова влада в Україні відбулася, що вона незалежна, що вона може на належному рівні захищати громадян і надавати доступ до правосуддя", – наголосив Бенедисюк.

Протягом двох місяців ВРП має зареєструватися як новий державний орган. Зазначається, що у його структурі буде створено дисциплінарну колегію, дисциплінарні палати та підрозділ інспекторів.

Як повідомляв 5.ua, експерти ОБСЄ позитивно оцінили український проект закону "Про Вищу раду правосуддя".