flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕЗЕДЕНТ УКРАЇНИ ПОДАВ У ВР СУДОВУ РЕФОРМУ, ЯК НЕВІДКЛАДНУ

27 березня 2017, 09:25

 Ініціатива оформлена як зміни до існуючих кодексів.

 
Президент Петро Порошенко підписав і направив до Верховної Ради законопроект, що має завершити процес формування нового Верховного суду. Це сталося на засіданні ради з питань судової реформи, повідомляє прес-служба глави держави.
 
Проект щодо внесення змін до господарського, цивільного процесуальних кодексів, адміністративного судочинства та інших законодавчих актів має гриф "невідкладний". Його текст розроблений радою з питань судової реформи, і за цю роботу президент подякував усім її учасникам і зауважив, що схвалення документу прискорить початок роботи нового Верховного суду. За словами Порошенка, метою новацій є забезпечення незалежності суддів від політиків, посилення відповідальності за корупцію в судах, оновлення всієї гілки влади та повернення довіри українців до суддів.
 
"Де-факто конституційна судова реформа не просто проголосована. Не просто почалась її імплементація. Ми вже на завершальному етапі по створенню нового Верховного суду. Я хотів би подякувати всім, хто долучився до цього процесу, і в першу чергу Вищій кваліфікаційній комісії суддів, Вищій раді правосуддя. Немає жодного сумніву, що ті величезні очікування, які сьогодні демонструє і українське суспільство, і світова громадськість щодо реформування судової гілки влади – вони на 100% будуть виправдані", - заявив глава держави. Разом із тим Порошенко наголосив на забезпеченні контролю громадськості над процесом добору суддів. "Громадськості, а не бандитів у балаклавах, які приходять додому до суддів і в такий спосіб думають, що їм дозволять вершити правосуддя. Ми говоримо про країну, де має панувати верховенство права, а не право натовпу", - підкреслив він.
 
Інформація взята з сайту https://tsn.ua/politika/poroshenko-podav-u-vr-sudovu-reformu-yak-nevidkladnu-900865.html