flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено структуру та штатний розпис Вищої ради правосуддя

27 березня 2017, 09:36

 Вища рада правосуддя розглянула питання про затвердження граничної чисельності працівників та структури секретаріату ВРП.

Як доповів Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, відповідно до статті 27 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» організаційне, інформаційно-довідкове та інше забезпечення діяльності Ради та її органів здійснює секретаріат, структуру і штатну чисельність якого затверджує Вища рада правосуддя. Для забезпечення здійснення членами ВРП своїх повноважень у складі секретаріату Ради діє служба інспекторів. Гранична чисельність працівників секретаріату, у тому числі інспекторів Вищої ради правосуддя, затверджується Радою.

З огляду на зазначене ВРП ухвалила затвердити граничну чисельність працівників секретаріату Вищої ради правосуддя у кількості 297 осіб та структуру секретаріату Ради.

Вища рада правосуддя розглянула питання про утворення патронатної служби. Згідно з частиною п’ятою статті 22 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» серед повноважень Голови Вищої ради правосуддя – організація роботи Ради, координація роботи її органів, представництво Ради у відносинах як з органами влади нашої держави, так і з органами влади іноземних держав та міжнародними організаціями. Частиною четвертою статті 23 зазначеного Закону передбачено, що заступник Голови Вищої ради правосуддя виконує обов’язки Голови Ради в разі його відсутності. У зв’язку з цим ВРП ухвалила утворити патронатну службу Голови Вищої ради правосуддя у кількості 2 осіб – радника та помічника і патронатну службу заступника Голови Вищої ради правосуддя у кількості 2 осіб – радника та помічника.

Законом України «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що Вища рада правосуддя утворюється шляхом реорганізації Вищої ради юстиції. 15 березня 2017 року згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань у результаті перетворення утворена Вища рада правосуддя.

Враховуючи зазначене, Рада ухвалила затвердити штат Вищої ради правосуддя у кількості 321 штатна одиниця та штатний розпис ВРП на 2017 рік і ввести його в дію з 23 березня 2017 року. Також Рада ухвалила затвердити Положення про секретаріат Вищої ради правосуддя та визнати таким, що втратило чинність, рішення Вищої ради юстиції від 21 лютого 2012 року № 336/0/15-12 «Про затвердження Положення про секретаріат Вищої ради юстиції».