flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ! Електронне декларування присяжних

06 лютого 2018, 17:20

Увага присяжних Ананьївського раойнного суду Одеської області! Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон)  від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

Тому  присяжні  також зобов’язані подати електронну декларацію.

Присяжним необхідно, завчасно отримати електронно-цифровий  підпис для  заповнення в  подальшому  Е-декларації.

У зв'язку з наведеним, Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Одеській області нагадує про необхідність подання присяжними до 1 квітня 2018 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статті 366-1 Кримінального кодексу України.

Прес-служба суду