flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ананьївський районний суд Одеської області тимчасово припиняє здійснення правосуддя

29 вересня 2021, 09:35

Наразі в Ананьївському районному суді Одеської області склалася ситуація, що  тимчасово унеможливлює здійснення правосуддя судом та визначення складу суду для розгляду судових справ з 29.09.2021 року, враховуючи наступне.

Так, згідно штатного розпису в суді налічується троє суддів, однак фактично працює лише один суддя у якого закінчились повноваження. Відповідно до Указу Президента України від 29.09.2016 року №425/2016 «Про прийняття та звільнення суддів», у судді Ананьївського районного суду Желяскова Олега Олександровича 29.09.2021 року закінчився пятирічний строк повноважень на посаді судді. Суддя Надєр Ліма Махді з 09.07.2021 року по 08.07.2022 року перебуває у відпустці по догляду за дитиною як матір, дитина якої потребує домашнього догляду згідно медичного висновку. Одна посада судді є вакантною.

Враховуючи викладені обставини, в Ананьївському районному суді Одеської області  з  29.09.2021 року не можливо утворити склад суду для розгляду судових справ та матеріалів.

Канцелярія суду продовжує здійснювати прийом та реєстрацію заяв, позовних заяв громадян та установ, матеріалів і клопотань поліції, обвинувальних актів та інших документів. Однак здійснити автоматизований розподіл та передати справи та матеріали на розгляд судді не передбачається можливим у зв'язку з відсутністю суддів із повноваженнями. За таких обставин цивільні та адміністративні справи згідно чинного законодавства направляються до найбільш територіально наближених судів. Кримінальні провадження, клопотання слідчих органів та справи про адміністративні правопорушення направляються до Одеського апеляційного суду для вирішення питання їх розгляду в інших судах області.