flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміни при подані апеляційної скарги

18 жовтня 2021, 15:37

З 5 жовтня 2021 року, апеляційні скарги подаються безпосередньо в суди апеляційної інстанції, крім кримінального провадження

 

Державна судова адміністрація наголошує, що з початком запуску «Електронного суду» та інших модулів ЄСІТС, з 05 жовтня 2021 року апеляційні скарги подаються безпосередньо в суди апеляційної інстанції в адміністративному, господарському та цивільному провадженні. Порядок подання апеляційних скарг в кримінальному провадженні поки не змінюється.

Вказана обставина пов’язана з внесенням змін в процесуальні кодекси.  В Перехідних положеннях Цивільного процесуального Кодексу (п. 15)  було зазначено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС)  апеляційні та касаційні скарги подіються учасниками справ через відповідні суди, а матеріали справ витребуються та надсилаються судами за правилами, о діють до набрання чинності цієї редакції Кодексу.   

 Відтепер, після внесення змін законом 1416-IX в процесуальні кодекси, почала діяти пряма норма статті 355 ЦПК, відповідно до якої, скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.