flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2 липня - день жалоби за загиблими в Одеській області

02 липня 2022, 10:04

Внаслідок нічного ракетного удару літаками стратегічної авіації з напрямку Чорного моря по Білгород-Дністровському району Одеської області вражено багатоквартирний будинок та базу відпочинку.

Російська держава, розпочавши війну в Україні, стала найбільшою терористичною організацією світу.

У зв'язку з трагедією, яка сталася через нічний ракетний удар літаками стратегічної авіації у Білгород-Дністровському районі Одеської області i призвела до загибелі людей, 02 липня 2022 року оголошено в області днем жалоби за загиблими.

У день жалоби на всій території Одеської областi буде приспущено Державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органiв місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій.

Також рекомендовано утриматися від проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач на регіональному та місцевому рівнях.

Розпорядження «Про оголошення дня жалоби в Одеській області» підписав начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

* * * * *

ДСНС: 
Станом на 13:30 внаслідок ракетного удару у смт Сергіївка Білгород-Дністровського району загинуло 20 осіб (16 осіб - житловий будинок та 4 особи - база відпочинку, з них 1 дитина), постраждало 38 осіб (37 осіб - житловий будинок, з них 6 дітей та 1 особа - база відпочинку). 
Госпіталізовано до лікарні 38 осіб.
Врятовано 8 осіб з них 3 дитини (7 осіб - житловий будинок, з них 3 дітей та 1 особа - база відпочинку). 
Всього до робіт залучено від ДСНС 112 осіб та 16 од. техніки. Роботи тривають.  

Джерело

Джерело фото