flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Недостовірна інформація!

04 листопада 2022, 15:42

03 листопада 2022 року на інтернет сайті ukr.net., з посиланням на інтернет ресурс 368.media, була опублікована стаття із заголовком «Заступник голови Одеського апеляційного суду віддав службовий кабінет під адвокатську фірму дружини», в якій викладена недостовірна інформація  стосовно заступника голови Одеського апеляційного суду Котелевського Р.І.  

Однак ознайомитись 03 листопада 2022 року з першоджерелом інформації при переході за наданим лінком на інтернет ресурсі 368.media не є можливим, у зв’язку з видачою похибки  «ничего не найдено».

Станом на 04 листопада 2022 року вказану публікацію також виявилось неможливим відкрити вже на інтернет ресурсі ukr.net.  

Одеський апеляційний суд повідомляє, що розміщена, а потім видалена інформація, повністю не відповідає дійсності, носить замовний характер та є черговою інформаційною атакою проти одного з керівників суду.

Вважаю за необхідне повідомити про недостовірність розповсюдженої в зазначеній статті інформації та повідомити, що протягом існування Одеського апеляційного суду договорів оренди будь-яких приміщень між судом та адвокатськими фірмами або фізичними особами не укладалось.

Водночас 16 лютого 2017 року між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Одеській області та адвокатом Нікітінським Д.М. був укладений договір оренди нерухомого майна, що належить до державної власності (обліковий номер 209840911549), про передачу в строкове платне користування нежитлових приміщень, що розташовані на першому поверсі адміністративної будівлі Апеляційного суду Одеської області, загальною площею 9,1 кв.м., для розміщення офісу адвоката.

З 01 серпня 2019 року (моменту припинення дії даного договору) і дотепер вказане нежитлове приміщення перебуває в користуванні Одеського апеляційного суду. 

Одеський апеляційний суд просить засоби масової інформації не поширювати неправдиву інформацію та наголошує, що поява та розповсюдження в інтернет-середовищі неперевіреної та відверто недостовірної інформації вводить в оману суспільство та громадян, маніпулює громадською думкою, підриває авторитет суду та завдає шкоди честі, гідності та діловій репутації суддів, а подальше видалення таких контентів з першоджерел зайвий раз підтверджує направленість подібних публікацій на відверті інсинуації з метою створення негативного іміджу керівництва суду.