flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нова кабіна для підсудних

11 грудня 2017, 10:03

В Ананьївському районному суді Одеської області демонтували заґратоване металеве огородження, які відокремлює підсудних від складу суду, та встановили сучасну кабіну із захисного скла.

Така заміна проведена на виконання вимог чинного Кримінального процесуального кодексу та відповідно до норм та стандартів щодо утримання підсудних, які існують в Європі.

 За даними Державної судової адміністрації України, під час проектування та виготовлення скляних кабін враховано ряд рекомендацій Європейської комісії з прав людини щодо їх проектування, виготовлення та експлуатації. Конструкції міцні та можуть протистояти спробам ручного злому, забезпечують комфортні умови для перебування в них підсудних. Кабіни забезпечують надійну ізоляцію підсудних, гарантований захист учасників судового засідання від протиправних дій як з боку підсудних так і по відношенню до них. Всі огородження із скла пройшли комісійні обстеження та визнані такими, що відповідають вимогам технічного укріплення.

 

 

 

Кабіна із захисного скла відповідає загальним вимогам до загородження зі спеціального захисного скла для розміщення обвинувачених (підсудних), засуджених затверджених наказом Державної судової адміністрації України від 20.03.2017 року № 350