flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екскурсія до суду

29 вересня 2018, 16:27

  Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Також у доступній для учнів формі було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

Разом із керівником апарату суду учні відвідали архів суду та були вражені кількість справ, які тут зберігаються. Архіваріус суду ознайомив учнів з роботою архіву та продемонстрував найстаріший документ який зберігається в архіві суду – підшивку кримінальних справ за 1946 рік.

Також присутні мали змогу оглянути серверну, робочі кабінети суддів, зали судових засідань. Перебуваючи в залі судових засідань для розгляду кримінальних справ керівник апарату суду Мудрик Д.В. наглядно продемонстрував роботу системи відеоконференцзвязку «True Conf» та систем фіксування судового процесу «Акорд».

Останнім заходом дня відкритих дверей стала участь всіх охочих у імпровізованому судовому засіданні під час якого здійснювалось фіксування засобами фіксування судового процесу системою Акорд

Учні із задоволенням фотографувалися в залі судового засідання та приміщенні суду. Залишали приміщення суду учні сповнені приємних вражень від побаченого та почутого. А на завершення пролунало голосне «дякуємо!!!».